Op 5 oktober is er een landelijke staking PO georganiseerd om aandacht te vragen voor eerlijker salaris en lagere werkdruk. Wij hebben navraag gedaan bij een aantal bestuurders en hieruit is geconstateerd dat dit geen rede is om de bijeenkomst te verplaatsen en deze zal dan ook doorgaan zoals gepland.

Optimaal onderwijs met een goed schoolgebouw

Beter onderwijs, minder ziekteverzuim, lagere kosten, een goed gebouw:
Is uw school al duurzaam?

Op 5 oktober bieden de Gemeente Rotterdam, FOKOR en Loogies u en uw huisvestingdeskundige een interactieve bijeenkomst aan. U gaat, na een korte presentatie van een praktische casus, zelf aan de slag gaat met uw schoolgebouwen. Een expertpanel staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Nu Registreren
50% Complete

Je bent er bijna! Laat uw naam en email adres achter om uw registratie af te ronden.

Rond je registratie af om toegang te krijgen tot deze gratis bijeenkomst

Geen Spam, je gegevens zijn veilig bij ons.

Ontdek precies wat uw mogelijkheden zijn voor een goed en duurzaam schoolgebouw. Zelfs als uw middelen beperkt zijn.

Wie is Peter van Oers?

Peter van Oers houdt zich al sinds de jaren 80 bezig met duurzaamheidsvraagstukken in Nederland. Na de oprichting van Loogies in 2013, heeft hij zich steeds specifiek gericht op het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Als bestuurslid van een VO instelling in Papendrecht weet Peter exact wat de knelpunten bij de huisvesting in een oud gebouw zijn en welke uitdagingen gemoeid zijn bij de transitie naar een duurzaam gebouw.

“Wij geloven in een duurzame samenleving, met gebouwen die van betekenis zijn en waarde creëren voor de omgeving, waar mensen trots op zijn en de veranderingen in de tijd kunnen doorstaan.”

Peter van Oers, Directeur Loogies

Wie is Diederik Bakker?

Met zijn bedrijf Land van Mogelijkheden, wil Diederik Bakker mensen aanzetten tot actie. Hij gelooft dat we de wereld kunnen veranderen als we maar doen. Ook bij het verduurzamen van de Nederlandse schoolgebouwen kunnen we veel verbeteren. Diederik is een samenwerking aangegaan met Loogies en zet zijn talenten in om samen met Peter meer duurzame schoolgebouwen te realiseren.

Maak het verschil en lever een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van de stad Rotterdam...

Het doel van deze interactieve sessie is het opzetten van samenwerkingen om samen met u toe te werken naar een  goed en duurzaam schoolgebouw. Het maakt niet uit dat u niet weet hoe, dat word allemaal uitgelegd. Wij ondersteunen u van het begin tot het einde en zelfs daarna.

De sessie is voor een ieder die actief aan de slag wil om zijn/haar schoolgebouw te verbeteren.

... met een gezonde leeromgeving voor onze kinderen voor alle leerlingen en alle scholen!

Naar aanleiding van het Integraal Huisvesting Plan worden de gebouwen van 146 scholen in Rotterdam opgeknapt of vervangen voor redelijke gebouwen. Door toekomstige wetswijzigingen op het gebied van duurzaamheid, zullen deze gebouwen binnen 5-10 jaar allemaal weer opnieuw bekeken moeten worden. De discussie waar we in de afgelopen jaren al veel tijd en energie aan verloren hebben, begint dan weer helemaal opnieuw. De aanpak van Loogies resulteert in een optimaal schoolgebouw dat voor tientallen jaren zal voldoen en beperkt zich niet tot de huidige lijsten van 146 scholen in het IHP.

Wat kunt u verwachten...

Hoe Het Zou Kunnen Zijn

Samen met Architect Andries Laane, willen wij graag laten zien hoe uw gebouw er uit zou kunnen zien. Hierbij komt niet alleen de buitenkant aan bod maar gaan we ook in op de allernieuwste technieken om uw gebouw goed en eenvoudig te kunnen monitoren.

Aan De Slag Met Uw Gebouw

Het praktische gedeelte van de bijeenkomst waarbij we samen gaan kijken naar de uitdagingen met uw gebouwen. Hoe staan uw gebouwen er bij en hoe zou u willen dat ze er bij staan?

Q&A Met Het Expert Panel

Natuurlijk hebt u vragen en het is onze taak om u te voorzien van antwoorden. Het 4-koppige Expert Panel met verschillende expertises beantwoord alle vragen die uw heeft.

Het Expert Panel

Lunch & Nabespreken

Na een intensieve ochtend willen we u met een goed gevoel en een volle maag weer laten gaan. Tevens is er de gelegenheid om te brainstormen over nieuwe ideeën die tijdens de sessie opgekomen zijn.

Oktober

5

 • 1

  9:30 - Registratie & Ontvangst

  Met koffie/thee en kennismaking

 • 2

  10:00 - Welkom

  Voorwoord en welkomsboodschap

 • 3

  10:10 - Wat is onze visie

  Peter van Oers leid ons door de visie van de gemeente Rotterdam, FOKOR en Loogies heen en presenteert The Bigger Picture.

 • 4

  10:40 - Zo Zou Het Kunnen Zijn...

  We kijken we naar een praktische casus van een heus Rotterdams schoolgebouw.

 • 5

  11:10 - Koffie Pauze

  Geniet van een lekker bakje koffie terwijl u praat over wat u al gehoord heeft.

 • 6

  11:25 - Met Uw Gebouw Aan De Slag

  Genoeg over de situatie van andere! In dit gedeelte van het programma, brengen we uw uitdagingen in kaart en kijken we naar mogelijke oplossingen.

 • 7

  12:00 - Q&A Met Het Expert Pannel

  Dit is het moment om alle moeilijke vragen te stellen. De 4 expert in dit panel hebben alle antwoorden.

 • 8

  12:30 - Lunch & Nabespreken

  Ga weer aan het werk met een goed gevoel en een volle maag. Maak van de gelegenheid om elkaar te leren kennen en ideeën uit te wisselen.

 • 9

  13:00 - Eind Programma

  Hartelijk bedankt voor uw komst.

Locatie:

Lokaal L1 (Brugklasgebouw)
Melanchthon Schiebroek
Van Bijnkershoekweg 97a
3052 PB Rotterdam

Meld u nu aan...

Dit wilt u niet missen! De informatie die u tijdens deze bijeenkomst hoort, krijgt u nergens anders.

Aanmelden is geheel GRATIS.

Geen Spam! Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Even Voorstellen - Uw Expert Pannel

Peter is directeur van Loogies en helpt bedrijven en organisaties op het terrein van het verduurzamen van hun vastgoed. Hij houdt zich al jaren bezig met duurzaamheidsvraagstukken. Zo heeft hij o.a. samen met de Hogeschool Rotterdam een onderzoeksproject opgestart met als doel een circulaire oplossing te vinden voor gebruikte zeilen van zeilboten. Peter heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in management en control van grote nieuwbouw- en renovatieprogramma’s. Zo heeft hij in de jaren '80 een belangrijke bijdrage geleverd aan de stadsvernieuwing in Rotterdam. Vanaf 2013 heeft hij zich specifiek gericht op het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed.

Peter van Oers
Peter van Oers Duurzaamhiedsexpert @ Loogies

Dirk is directeur van OCTO en ontwikkelde de perfecte manier om gebouwen te beheren. Gebouw beheer lijkt een bijzaak als je naar het hele plaatje van een goed duurzaam gebouw kijkt maar hier heeft het bestuur na de oplevering wel dagelijks het meest mee te maken. Totale ontzorging betekend dat bestuurders niet aan hun lot overgelaten worden op het moment dat het gebouw er staat. OCTO heeft hier de perfecte oplossing voor ontwikkeld.

Samen met gebouw beheer specialist Dirk Huibers, werpen we een blik in de toekomst want ook daar moet alles goed geregeld zijn.

Dirk Huibers
Dirk Huibers Gebouw Beheer Expert @ OCTO

Fred Barendse werkt samen met schoolbesturen, marktpartijen, kennisinstellingen en gemeentelijke afdelingen aan de verbetering van de kwaliteit van de huisvesting van scholen in Rotterdam. Fred is mede verantwoordelijk voor het Integraal Huisvestingsplan. Daarnaast werkt hij aan, en adviseert hij gemeentebestuur over: aanpak Frisse scholen, verduurzaming schoolgebouwen, terugbrengen leegstand, de verordening onderwijshuisvesting, het jaarlijkse huisvestingsprogramma, de begroting onderwijshuisvesting en (externe) financiering.

Fred Barendse
Fred Barendse Beleidsadviseur Onderwijshuisvesting @ Gemeente Rotterdam

Efficiënt onderhoud en verduurzaming van schoolgebouwen vergt een integrale aanpak van gebouw (de stenen), beheer, uitvoering en financiering. Dit kan worden bewerkstelligd door outsourcing en professionele coördinatie. Een dergelijke werkwijze vergt heldere samenwerkingsafspraken over prestatieverplichtingen, kwaliteit, financiën, planning, risico's en winstverdeling. Als vastgoed en bouwrecht advocaat is Jacqueline gespecialiseerd in het opstellen van geïntegreerde contracten. Tevens adviseer ze over aanbestedingsrechtelijke aspecten.

Jacqueline Hoek
Jacqueline Hoek ESCo & Overheidsaanbesteding Expert @ legalHoek

Van oudsher heeft Andries affiniteit met milieuvriendelijke oplossingen en daarmee een voorkeur voor renovatie in plaats van sloop-/nieuwbouw waar dat mogelijk is. Hij heeft ruime ervaring met zeer energiezuinige (passief-) renovatie en nul-energiewoningen. Ook onderzoekt VillaNova in al hun projecten of ze energiezuiniger kunnen wat op de lange termijn het meest rendabel is. Villanova is lid van de stichting PassiefBouwen en ontving de PassiefBouwen Award 2009. Hun passieve renovatieproject Sleephelling werd daarnaast genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs 2011 en De Gulden Feniks 2011.

Andries Laane
Andries Laane Expert Passief wonen @ VillaNova Architecten

We begrijpen dat u vragen hebt, hier beantwoorden we er vast een paar

 • q-iconWaarom is het nu juist zo belangrijk om helemaal voor duurzaam te gaan?

  Je kunt zeggen “Is gewoon goed niet al een stap in de goede richting?”

  Stel dat we nu niet voor volledig duurzaam zouden kiezen, hoe kunnen we dan zorgen dat onze gebouwen in 2020 en 2050 nog voldoen aan de regelgeving? Als we over 5 a 10 jaar niet weer zo’n traject als dit in willen, met de nodige stress en gedoe, pakken we het nu goed aan. Wij gaan uitleggen hoe, ook als de middelen beperkt zijn.

 • q-iconWat maakt Loogies anders dan al die andere partijen die ik al gesproken heb?

  Je hebt waarschijnlijk al veel meer gehoord hebt over duurzame gebouwen, duurzame financiering en duurzame … maar ik weet niet zeker of je ook de manier gehoord hebt die de beste resultaten op de snelste en gemakkelijkste manier levert.

 • q-iconWat gaan jullie dan vertellen dat anders is dan wat ik al gehoord heb?

  We gaan praten over een paar onderwerpen die je misschien al eerder hebt gehoord. Zoals bijvoorbeeld:

  Gebouw beheer systemen en de juiste installaties. Waar echter niet veel andere partijen over praten is totale ontzorging door één partij en daar gaan we wel naar kijken

  Dan gaan we het hebben over het opleiden van gebruikers van het gebouw en de communicatie tussen partijen, wat veel ingewikkelder is maar wat wij op een eenvoudige en praktische manier zullen uitleggen.

  Daar blijft het niet bij, dit is nog niet wat ons uniek maakt. We gaan nog een laag dieper in op een onzekerheid die bij iedereen wel ergens bubbelt, namelijk “Hoe gaan we dit allemaal betalen?”

 • q-iconWat zijn de gevolgen als ik na deze bijeenkomst verder ga met Loogies?

  Voor het einde van de bijeenkomst, vragen we u om een commitment. We willen namelijk allen verder met de echt serieuze partijen. Deze is bedoelt om wederzijds vertrouwen op te bouwen totdat we elkaar uiteindelijk goed genoeg kennen om te gaan bouwen. Onze communicatie is transparant en we verplichten u nergens toe als u dat niet wilt.

 • q-iconBouwen? Wat bedoelen jullie daar precies mee?

  Zou het niet gemakkelijker zijn om nu al te kijken naar de mogelijkheden om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten zodat we voor de komende 50 tot 100 jaar vooruit kunnen en het ook nog zo in te richten dat verbeteringen die we nu nog niet kunnen overzien maar tegen die tijd nodig zijn gemakkelijk kunnen worden doorgevoerd?

  Als we vanaf nu wel kiezen voor frisse, duurzame bouw, weet je ook dat lesgeven beter gaat omdat docenten en leerlingen zich beter kunnen concentreren. Er kan volledige aandacht zijn voor het primaire proces terwijl alle bijzaken die te maken hebben met het gebouw voor je worden geregeld.

 • q-iconHebben jullie wel de kennis en expertise om dit zo grootschalig aan te pakken?

  Wij zijn samen gespecialiseerd in alles wat nodig is rondom de totale ontzorging van een duurzaam schoolgebouw en mocht dat niet zo zijn, weten we precies wie we hiervoor moeten hebben. We vinden het leuk en genieten van deze werkzaamheden. Daarnaast zitten we in het bestuur van een school, werken we in de gebouwen die op dit moment niet voldoen en hebben we ook in ons persoonlijk leven veel slagen gemaakt om duurzaam te leven.

  We zijn dus niet alleen experts maar ook actieve gebruikers en wat wij je gaan vertellen is anders dan wat alle andere duurzaamheidsexperts je vertellen.

 • q-iconDit is de zoveelste bijeenkomst over het onderwerp, waarom zou ik weer komen?

  Er is veel informatie te vinden bij leveranciers en wijkorganisaties. Voel je vrij om dat te gebruiken maar hou er rekening mee dat die algemene informatie leveren en het je meer tijd en geld kan kosten dan je prettig vindt. Dit onderwerp is nu meer dan ooit belangrijk en de verkeerde toepassing kan grote gevolgen hebben voor de school, de gemeente en natuurlijk de gebruikers.

  Waar we je in dit gesprek aan wil voorstellen is anders dan wat je tot nu toe gehoord hebt, omdat we weten wat er speelt en zelfs de gemeente Rotterdam aangaf dat er niet veel partijen zijn waar ze uit kunnen kiezen. Het kan geen kwaad om te luisteren, als je ook maar 1 ding van kunt leren is dat je tijd meer dan waard.

Nu Registreren
50% Complete

Je bent er bijna! Laat uw naam en email adres achter om uw registratie af te ronden.

Rond je registratie af om toegang te krijgen tot deze gratis bijeenkomst

Geen Spam, je gegevens zijn veilig bij ons.

Hartelijk bedankt voor uw tijd. Dit is een eenmalig evenement dus zorg dat u er bij bent. Melt u nu aan om een plek te bemachtigen.

Voor meer informatie kunt u bellen met:

Peter van Oers - 06 54622220​⁠​

We ontvangen u graag op 5 oktober!

50% Complete

Je bent er bijna! Laat uw naam en email adres achter om uw registratie af te ronden.

Rond je registratie af om toegang te krijgen tot deze gratis bijeenkomst

Geen Spam, je gegevens zijn veilig bij ons.

Deel deze pagina als je het waardevol vond