Q: Waarom wordt er Skype gebruikt voor de persoonlijke contactmomenten?

A: Voor de uren persoonlijk contact is Skype een prima tool. Het is gratis te installeren op alle apparaten en de kwaliteit is goed. Ook chatten en uitwisselen van bestanden is op deze manier een peulenschil. De video functie van Skype zorgt er voor dat de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen behouden blijven.

Ook een groepsgesprek is voor Skype trouwens geen probleem.

Je kunt skype downloaden op www.skype.com/nl


Q: Hoe zit dat met al die zpelvauten?

A: Op jonge leeftijd is Diederik gediagnosticeerd met Dyslectie. Dit houdt in dat alle informatie anders op hem over komt dan ‘normaal’. Ook de manier van denken is anders. Dyslectie komt vaak voor bij techneuten omdat vooral de rechter hersenhelft, waar rekenen, logisch denken etc. gedaan wordt, sterker ontwikkeld is.

Diederik bedenkt en typt al zijn teksten zelf, waardoor er spelfouten ontstaan. Voornamelijk in d’tjes en t’tjes. Er word alles aan gedaan om ‘netjes’ te schrijven en de meeste teksten op de site worden nagekeken, maar niet allemaal. En soms is de spellingscontrole op vakantie.

Diederik’s persoonlijke mening is dat mensen zich niet zo druk zouden moeten maken en zeker niet over spelfouten. Als je je druk maakt over de taalfoutjes op een website, heb je dan zo weinig zorgen dat je je dan maar zorgen gaat maken over spelfouten, of heb je misschien zoveel zorgen dat je je verschuilt achter de fouten van een ander?

Benieuwd wat je hier mee zou kunnen? Maak een afspraak.