BinnensteBuiten

 

“Zit jij weleens naar iemand te kijken en je af te vragen wat er allemaal speelt in zijn of haar hoofd?”


In de film Binnenstebuiten van Disney Pixar wordt op fantastische wijze getoond hoe het allemaal werkt in ons hoofd. Je ziet hoe onze uiterlijke wereld een reflectie is van onze innerlijke wereld. Dit is goed nieuws, want het betekent dat we onze wereld zo kunnen maken als we willen. Helaas kun je het niet uit zetten. Ieder mens is altijd aan het creëren, of ze dat nu willen of niet. Het is net als de zwaartekracht, je kunt doen of die er niet is, maar de meeste dingen die omhoog gaan, komen ook weer omlaag. Dus als je innerlijke wereld een rommeltje is, verandert ook je uiterlijke wereld. Gelukkig zit er een vertraging in en schep je niet direct wat je denkt. Dit zou dramatische gevolgen hebben omdat niet alleen de mooie dingen die we bedenken direct ontstaan, maar ook alle monsters. We hebben geen schijn van kans tegen de monsters in onze verbeelding.


540_293_resize_20130701_2519848268c1025d71026ff0c207ec74_jpg

Van een afstandje kijk, luister, ruik, voel, kortom, ervaar je onze realiteit. Maar wat zijn al deze ervaringen meer dan elektrische impulsen naar ons brein? Iedereen die ooit de film the Matrix heeft gezien weet waar ik het over heb. In deze film kunnen alle mensen, met behulp van een stekker aan de hersenen, leven in een virtuele wereld die ze ervaren als de echte wereld. Ook de filosoof Nick Bostrom, van Oxford University, stelt met behulp van 3 stellingen dat de kans vrij groot is dat we in een simulatieprogramma (zoals de sims) leven. Ik zeg niet dat ik het met hem eens ben, maar het is een interessante visie. Met behulp van grote computers draaien we simulaties die zo goed zijn dat de mensen die er in leven niet doorhebben dat ze niet echt zijn.

Dit zijn de stellingen (vrij vertaald):

  1. De mensheid heeft zichzelf vernietigd voordat ze in staat is om deze grote computers te kunnen maken, of
  2. De mensheid heeft geen interesse in het uitvoeren van simulaties, of
  3. De mensheid is in staat en geïnteresseerd in het uitvoeren van simulaties.

Als 1 of 2 waar is leven we niet in een simulatie als 3 waar is, zijn we waarschijnlijk ook in staat om heel veel simulaties tegelijk en versneld af te spelen waardoor er dus veel meer “gesimuleerde mensen” zijn dan “echte mensen” en de kans dat jij en ik een “gesimuleerde mens” zijn, is dan vrij groot.

Toen ik dit las was mijn vraag, “Als dit waar is, welk effect heeft dit dan op mijn leven?” en de conclusie was, “Geen.” Ik ervaar dat ik leef en geniet van de groei die ik doormaak. Ik vind het heerlijk om dingen te maken en andere levende wezens te ondersteunen en samen met hen invloed te hebben. Ik heb dromen, plannen, ideeën. Het leven is waardevol voor mij omdat ik het waardevol gemaakt heb.


Wat is ‘realiteit’ dan echt?

Jouw uiterlijke wereld is een reflectie van je innerlijke wereld. Jij bent de wereld. Voel je fit en je bent fit. Voel je gezond en je bent gezond. Omring je met positieve mensen en dingen die een positieve uitwerking op je hebben en je innerlijke wereld wordt positiever. Dit heeft weer als gevolg dat je nog meer positiviteit aan gaat trekken in je uiterlijke wereld. Als je wilt weten hoe je innerlijke wereld er uit ziet, kijk dan om je heen. Is het rommelig of netjes? En hoe ervaar je deze rommel of netheid, als goed of ‘fout’?


Hoe kun je dan, door invloed uit te oefenen op je innerlijke wereld, je uiterlijke wereld aanpassen?

Het antwoord ligt in de visuele aard van deze werkelijkheid. Alles  wat wij zien, horen, ruiken, ervaren vormt een plaatje. Je woorden en gedachten vormen een plaatje in je hoofd, je innerlijke wereld. Dit plaatje heeft een effect op het plaatje van de uiterlijke wereld. Om je uiterlijke wereld te veranderen moet je in je innerlijke wereld de plaatjes maken die je graag gereflecteerd ziet in de uiterlijke wereld.

Misschien is het je opgevallen dat ik nergens geoordeeld heb over de 2 werelden. De uiterlijke wereld is niet meer werkelijk dan de innerlijke wereld. Beide zijn even echt, de uiterlijke wereld wordt waargenomen met onze zintuigen, de innerlijke wordt gecreëerd met onze gedachten.

Zodra je dit door hebt, ga je meer op je woorden en gedachten letten. Wees niet bang dat al je gedachten direct rampzalige gevolgen hebben, maar wees je er wel bewust van dat datgene wat je heel vaak denkt wel gevolgen heeft. Waarom denk je dat succesvolle mensen op gebied van sport, business, carrière of wat voor gebied dan ook zo veel hebben aan visualisatie en affirmaties? Zij kennen het geheim!

Ik zie veel succes in je leven. Je hebt alle kansen en middelen om je te ondersteunen op de weg die je gekozen hebt.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt, laat even een reactie achter!

Fijne week en tot snel!

Diederik

PS. Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je graag ondersteuning bij het creëren van jouw uiterlijke wereld, neem dan gerust even contact me me  op.

PPS. De Praktische Workshop Bewust Leven is bijna af, ik zoek mensen die komen meedoen om de workshop nog beter te maken. Ik raad hem je van harte aan. Meld je gratis aan voor de workshop.

PPPS. Hier zijn de films Binnenstebuiten en The Matrix te vinden mocht je die nog niet hebben.

 

Leave A Response

* Denotes Required Field